Nooremate matkamäng Saaremaal

Tekst ja pildid: Marie Elisabeth Kleinot (Pelgulinna kodutütar)

Iga aasta toimub erinevates Eesti linnades Kodutütarde matkamäng.

See on huvitav kogemus noortele vanuses 7-12, kus saab teha tiimitööd ning seigelda erinevates huvitavates linnades, paikades.

Tänavu osalesid võistlustel Marie Elisabeth Kleinot, Eloise Viktoria Kleinot, Anneli Kikkas, Anette Elisabeth Kondrad.

Oma teekonda Saaremaale alustasime juba reedel, esmalt ootas meid praamisõit, läbisime Muhumaa ja lõpuks olimegi Saaremaal. Tuli välja, et osad meist polnud veel Saaremaad külastanud. Ööbisime Kuressaare Vanalinna koolis, kus reede õhtul oli aega ettevalmistusteks ja puhkamiseks.

Meie start oli 10.30 hommikul, esimesed punktid olid kooli lähedal. Pealinna Piigad said kaardist hästi aru ning me jõudsime ilma probleemideta punktidesse. Punktid sujusid hästi ning meeskonnatöö oli olemas. Punkte oli kokku 14, läbisime punktid 3,5h. Vihma sadas enamus ajast, kuid see meid ei heidutanud, sest tegevust oli palju. Mängisime lauamänge, arvasime taimi, mängisime palli, andsime esmaabi, joonistasime erinevaid objekte ilmakaarte abil, arutlesime, mida teha kui oled metsas eksinud, otsisime metsa mittekuuluvaid asju, tegime läbi takistusraja, mõõtsime, arvasime maitseid, veeretasime hokikepiga puuklotse, täitsime “5min. 10 ülesannet”, pidime meeles pidama kahurite arvu, viskasime käbidega täpsust. Tallinn sai hea tulemuse – 7.koht 15est. Auhinna sai ise valida ning meie valisime praktilise õmbluskomplekti. Tagasiteel jäi meil veidi aega ja tegime väikese ringi Kuressaares ning peatusime ka Kaali järve ääres. Tallinna jõudsime õhtul kella 20.00 paiku. Hästi tore oli!

Tänud Minnale, kes aitas meil sinna saada, tagasi tulla ning kohapeal võistluseks valmistuda.

Categories: Uncategorized | Lisa kommentaar

Navigeerimine

Lisa kommentaar

Create a free website or blog at WordPress.com.